Festibike 2009

01/10/2009
SANT ANTONI DE VILAMAJOR. Després d'uns dies sense actualitzar, degut a la meva presència al gran festival internacional de la bicicleta de Madrid, el Festibike, conegut arreu del món, puc dir que ha marcat un abans i un després a la meva vida ciclisticament parlant, presentaré les novetats que més m'han impressionat, i que crec que tenen més útilitat:

1.- Frens cantilever de la casa TRP, el model EuroX Magnesium, dissenyats exclusivament en magnesi, tant utilitzables davant com darrere, de només 103 g la unitat, i que transmiteixen una finura a la frenada que cal respectar. Estic segur que aquest hivern veurem algún model d'aquests a alguna màquina dels participants del CX català. Deixo aquí una foto:



2- Des de la casa Selle Italia, ens arriba la novetat més extravegant, és el model Selle Italia BH (Bastante Hermoso) Edition . Dissenyat exclusivament per la pràctica del CX, ja que porta incorporat dos molles de titani, subjectades a la plataforma de carboni de 6K que permeten pujar a la bici d'una forma més comoda. A més a més, la casa italiana ha fabricat els rails 100 % de carboni, recoberts d'una película de color metall oxidat. Recobert per la part superior de pell de porc senglar, enganxada a mà i espinada a mà també.


3- La casa alemana Tune, ens va presentar en exclusiva i per primer cop arreu del món, una potència dissenyada per DH, CX, BTT i fins i tot per la pràctica del ciclisme en Carretera. És una potència que ofereig una rigidesa màxima en totes les condicions, i que a més, duu un sistema mai vist fins ara que permet regular l'altura segons el dia, i d'aquesta manera fer-n'hos desaparèixer aquests mals d'esquena tant horrorosos que afecten a la gran majoria de ciclistes. Cal dir que està construïda íntegrament de titani, i que el seu soprenent pes (12 g) marca la diferència entre les potències habituals. La fabriquen en comptagotes, i per tant s'ha de demanar directament a la fàbrica, tot informant del diàmetre del manillar i la direcció.


Ús deixo també algunes fotos interessants que vam fer al festibike 2009:


Aquí tenim el nostre company Edgar, probant la nova gama de BH per el 2011, amb plat i pinyó únic, però que dins de l'eix de la roda del darrere, porta un sistèma elèctric de 12 velocitats, que aprofita l'energia cinètica de la roda del darrere per funcionar (semblant al Kers de la F1), i que el probador de Bicicletes Segú Graman ens va confessar que funcionava extremadament fi i que era molt fiable. Tabé cal dir que aquesta BH anava complementada d'un exclusiu sistema Tubeless, que permetia anar a pressions inferiors a 1 P.S.I, i això subministrava un grip excepcional a l'hora de fer girs bruscos.



També cal dir, que tots els dies que hem estat a la capital, no hem estat probant bicicletes i material del futur, sinó que també hem tingut el nostre temps lliure, per fer el que mes ens agrada:


1 comentari: